REMEDII PENTRU DURERILE DE URECHI

Posted: 18 Ianuarie 2011 in SFATURI UTILE, UTILE

Urechea este împărţită în trei secţiuni: urechea externă, medie şi internă. Urechea medie se află în spatele timpanului, aceasta fiind formată din trei oscioare care se numesc: ciocanul, nicovala si scăriţa, iar acestea conectează timpanul de urechea internă. Aceste trei oscioare transmit sunetul până la melcul din urechea internă. Melcul transformă sunetul sau vibraţia în impuls nervos şi îl transmite prin nervul auditiv la creier.
Intensitatea auzului uman se găseşte între 0 şi 120 de decibeli. În timp ce dormim nu ne deranjează sunetele care nu depăşesc 30 de decibeli dar limita suportabilă pe care o suportă urechea este de 120 de decibeli. Dacă auzul este supus la muzică tare timp de 2 ore pe zi atunci auzul poate fi afectat sever.
Problemele care apar frecvent la urechi sunt otita medie, otita externă, dopuri în urechi, otalgia etc.
Otita medie: este inflamarea sau infecţia structurilor anatomice ale urechii medii şi ale urechii externe. Această infecţie provoacă multă durere.
Otita externă: este o infecţie a conductului auditiv extern, cauzele apariţiei ei sunt umiditatea persistentă în conductul auditiv, mici traumatisme locale, infecţia foliculilor piloşi, aceasta se mai numeşte şi otita înotătorului.
Dopuri în urechi: acestea se produc prin acumularea de ceară sau cerumen în interiorul conductului auditiv. Când devine foarte persistentă se întărește şi se formează un dop care poate duce la pierderea auzului sau alte simptome de durere uşoară. Pentru înmuierea dopurilor din urechi se poate folosi uleiul de migdale. Se pun câteva picături de ulei în interiorul urechii şi se astupă cu vată. Se lasă să acţioneze toată noaptea, dimineaţa se scoate vata şi se aplică apă caldă în ureche cu ajutorul unei seringi mari fără ac. Se dezinfectează urechea cu suc de pătrunjel sau de ceapă.
Se mai poate face un preparat din papaya pentru a scoate dopurile din urechi, compoziţia acestei plante ajută la dizolvarea cerii.
Otalgia se produce din cauza inflamării structurilor anatomice ale urechii medii şi externe. Nu este o afecţiune gravă dacă se tratează la timp cu infuzii de nalbă, crin sau mentă colorată.
Tratamente pentru infecţiile urechii.
Usturoiul are proprietăţi bactericide şi este indicat atunci când durerea este acuzată de infecţia internă a urechii medii. Pe lângă consumarea usturoiului crud în mâncăruri, se mai pune şi două picături de ulei de usturoi în ureche şi se acoperă cu vată.
Echinaceea este utilă pentru mărirea apărării organismului, şi împiedică infecţiile sau luptă cu ele. Se prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă. Acest ceai se bea de trei ori pe zi. Infuzia de echinacee se poate lua în doze de 600mg zilnic, împărţite în trei prize.
Tratamente cu inhalaţii.
Eucaliptul est forte bun pentru a realiza inhalaţii cu apă în acre se dizolvă câteva picături din uleiul de eucalipt.
Levănţica, menta şi lumânărica au efecte antibacteriene şi sunt indicate în mod special pentru durerea provocată de o infecţie a urechii medii.
Vaporii ceaiului făcut dintr-un pumn de floare de soc poate îmbunătăţii auzul.
Pentru orice afecţiune a urechii trebuie neapărat să consultaţii medicul specialist. Se pot folosi tratamentele naturiste cu încredere după ce aflăm că afecţiunea pe care o avem nu este gravă şi nu poate provoca pierderea auzului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s