HEMOROIZII-TRATAMENTE

Posted: 18 Ianuarie 2011 in MEDICINA

Hemoroizii sunt vene anale umflate. Ele se pot întinde până în punctul de rupere ceea ce duce la sângerare rectală, mâncărime și discomfort. Adesea cauzați de o constipație cronică, aceștia pot face din viața de zi cu zi să fie foarte dureroasă, incomfortabilă. De cele mai multe ori trec (se vindecă) în timp și nu este necesară o atenție din partea medicului. Există, totuși, unele tratamente ce pot fi făcute acasă care ajută în ușurarea durerii și grăbirea procesului de vindecare.
Se aplică aloe pe rect pentru a alina senzația de ardere și pentru a atenua durerea. Hamamelis virginiana este o plantă cunoscută care reduce umflătura și inflamarea asociată cu hemoroizii. Ceaiuri tari de crețișoară se aplică pe zona anală cu o bucată sterilă de vată.
Evitați să utilizați hârtia igienică, deoarece aceasta agravează hemoroizii. Dacă e posibil curățați zona afectată cu apă, după ce vă aplecați. Și folosirea dușului este o metodă recomandată, dar nu folosiți săpun, acesta poate provoca iritații. Dacă situația e una mai delicată puteți folosi și șervețele pentru bebeluși. Amintiți-vă să ștergeți zona, nu frecați sau spălați.
O baie caldă e una din cele mai bune tratamente pentru hemoroizi. Nu adăugați nimic în apă și stați așa 10-15 minute, sau mai mult dacă vreți. Căldura umedă vă eliberează de starea de durere. Nu folosiți apă fierbinte, deoarece așa veți face mai mare umflătura. După baie asigurați-vă că zona anală e complet uscată.
Cu toate că e mai puțin plăcut, un pachet de gheață aplicat direct pe zona hemoroidului poate fi foarte eficace. Răceala funcționează pentru reducerea inflamației și o inflamație redusă înseamnă durere mai puțină.
Mergeți la farmacie pentru un unguentsau o cremă pentru hemoroizi. Aplicați una din acestea pe zona afectată și veți observa instantaneu efectul. Când se aplică pe pasajul anal aceasta va lubrifia calea pentru materia fecală și va ușura trecerea bucăților mari sau tari.
Asigurați-vă că stați în poziția de aplecat adecvată. Când simțiți că vă scapă, dați drumul cât mai repede. Dacă amânați momentul și asta poate duce la constipație.
Trecând la o dietă cu multe fibre poate reduce problema cu hemoroizii. Beți multă apă sau sucuri de fructe. Și cel mai important este să nu faceți mișcări fizice ce pot pune tensiune asupra anusului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s