CIND A MURIT HRISTOS

Posted: 4 Decembrie 2010 in MISTERE

Conform concepţiei populare, Iisus Hristos a fost crucificat la vârsta de 33 ani, la trei ani după ce a fost botezat de Ioan Botezătorul în râul Iordan. În jurul anului 180 d.Hr., Sf. Irineu, episcop de Lyon, unul dintre cei mai mari teologi ai creştinităţii, a scris o lucrare intitulată “Împotriva ereziilor”, unde atacă doctrina gnostică. În această lucrare, Sf. Irineu a spus că Iisus a trăit până la o vârstă înaintată, şi nu a fost crucificat la 33 de ani. Să dăm citire:
“Ei totuşi şi-au menţinut opinia falsă că El a predicat doar un singur an şi apoi a suferit în cea de-a douăsprezecea lună. Spunând aşa, ei uită că e în propriul dezavantaj, căci i-au distrus toată munca Sa şi L-au deposedat de o vârstă care este mult mai necesară şi mai onorabilă decât a oricărui altul (…) Cum ar fi putut El avea discipoli, dacă nu i-ar fi învăţat? Şi cum i-ar fi putut El învăţa, dacă n-ar fi ajuns la vârsta unui Învăţător?
Pentru că, atunci când El a fost botezat, El nu împlinise încă 30 de ani. Şi, conform acestor oameni, El a predicat doar 1 an (…) De la 40 la 50 de ani, un om se îndreaptă spre bătrâneţe (N.t. Acum 2.000 de ani, un om de 50 de ani era considerat bătrân, cum ar fi avut acum 80 de ani, dată fiind speranţa de viaţă foarte mică de atunci). Această vârstă Domnul nostru a avut-o, din moment ce El era Învăţător, aşa cum Biblia şi cei mai bătrâni o afirmă.”
Iată un punct de vedere al unuia dintre “Sfinţii Părinţi” ai Bisericii creştine, opinie care dă peste cap ideea precum că Iisus a fost crucificat la vârsta de 33 de ani.
CRUCIFICAREA LUI ISUS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s