ORNAREA TORTURILOR

Posted: 11 octombrie 2010 in SFATURI UTILE

Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor
o sa le iau sistematic.
incep prin a spune cum realizez eu un tort.
ziua 1: fac blatul. il coc, il racesc si apoi il pun la frigider 24 ore
ziua 2: fac crema / cremele. scot blatul de la frigider si il tai in 2 / 3 parti. pun crema / cremele si il pun la frigider 24 ore
ziua 3 – ziua servirii: dimineata scot tortul de la frigider si il ornez:
a) il imbrac intr-un strat subtire de gem peste care pun pasta de zahar
b) il imbrac intr-un strat sunbtire de frisca, apoi il las la concelator sau frigider 1/2 ora dupa care il imbrac intr-un strat mai gros de frisca
c) il glazurez astfel: 300 g ciocolata amaruie + 450 – 500 ml frisca lichida = se topeste ciocolata, frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca), glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula . peste glazura se pot face diverse ornamente din royal icing (1 albus + zahar pudra + 2-3 lingurite suc de lamaie = se bate spuma tare un albus de ou, se pune zahar pudra pina se face ca smantana de gros, se adauga 2-3 lingurite suc de lamaie, se mai adauga zahar pina s-a facut ca o compozitie de bezea, deci nici subtire nici gros rau (cind dai cu lingura se vede fundul vasului si incet incet se acopera))

MAI MULTE PE:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s