ORNAREA TORTURILOR

Posted: 11 Octombrie 2010 in SFATURI UTILE

Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor
o sa le iau sistematic.
incep prin a spune cum realizez eu un tort.
ziua 1: fac blatul. il coc, il racesc si apoi il pun la frigider 24 ore
ziua 2: fac crema / cremele. scot blatul de la frigider si il tai in 2 / 3 parti. pun crema / cremele si il pun la frigider 24 ore
ziua 3 – ziua servirii: dimineata scot tortul de la frigider si il ornez:
a) il imbrac intr-un strat subtire de gem peste care pun pasta de zahar
b) il imbrac intr-un strat sunbtire de frisca, apoi il las la concelator sau frigider 1/2 ora dupa care il imbrac intr-un strat mai gros de frisca
c) il glazurez astfel: 300 g ciocolata amaruie + 450 – 500 ml frisca lichida = se topeste ciocolata, frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca), glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula . peste glazura se pot face diverse ornamente din royal icing (1 albus + zahar pudra + 2-3 lingurite suc de lamaie = se bate spuma tare un albus de ou, se pune zahar pudra pina se face ca smantana de gros, se adauga 2-3 lingurite suc de lamaie, se mai adauga zahar pina s-a facut ca o compozitie de bezea, deci nici subtire nici gros rau (cind dai cu lingura se vede fundul vasului si incet incet se acopera))

MAI MULTE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s