ORNAREA TORTURILOR

Posted: 11 octombrie 2010 in SFATURI UTILE

Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor
o sa le iau sistematic.
incep prin a spune cum realizez eu un tort.
ziua 1: fac blatul. il coc, il racesc si apoi il pun la frigider 24 ore
ziua 2: fac crema / cremele. scot blatul de la frigider si il tai in 2 / 3 parti. pun crema / cremele si il pun la frigider 24 ore
ziua 3 – ziua servirii: dimineata scot tortul de la frigider si il ornez:
a) il imbrac intr-un strat subtire de gem peste care pun pasta de zahar
b) il imbrac intr-un strat sunbtire de frisca, apoi il las la concelator sau frigider 1/2 ora dupa care il imbrac intr-un strat mai gros de frisca
c) il glazurez astfel: 300 g ciocolata amaruie + 450 – 500 ml frisca lichida = se topeste ciocolata, frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca), glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula . peste glazura se pot face diverse ornamente din royal icing (1 albus + zahar pudra + 2-3 lingurite suc de lamaie = se bate spuma tare un albus de ou, se pune zahar pudra pina se face ca smantana de gros, se adauga 2-3 lingurite suc de lamaie, se mai adauga zahar pina s-a facut ca o compozitie de bezea, deci nici subtire nici gros rau (cind dai cu lingura se vede fundul vasului si incet incet se acopera))

MAI MULTE

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s